Vliegen in huis – Wat kun je zelf doen?

Vliegen in huis verjagen

Zodra het eerste lentezonnetje zijn intrede doet zie je ze al snel weer verschijnen: Vliegen in alle soorten en maten. We weten dat vliegen heel nuttig zijn om kadavers in de natuur op te ruimen maar in onze eigen leefomgeving zien we ze niet graag. Vliegen in je huis verjagen of de vliegen vangen met een speciaal daarvoor ontwikkelt apparaat kan dan uitkomst bieden.

Wat te doen tegen vliegen?

Preventieve maatregelen zijn altijd het beste.Het beste is om vliegen te verjagen door het zo onaantrekkelijk mogelijk voor ze te maken.
Vliegen zijn voor hun voortplanting afhankelijk van het vinden van voldoende voedsel. Vinden ze dit niet dan zullen ze op zoek gaan naar een andere omgeving. Het is dus belangrijk om voedsel onbereikbaar te houden voor vliegen en ander ongedierte. Plaats afval zoveel in de container buiten en laat geen resten van voedsel slingeren op het aanrecht. Maak ook goed schoon achter keukenmachines en op andere plekjes waar je lastiger bij komt en waar zich voedselrestjes kunnen ophopen.

Vliegen in huis

Voor vliegen in huis zijn er diverse middelen op de markt. Denk hierbij aan spuitbussen of aan kleefstrips. Het voordeel hiervan is dat ze goedkoop zijn en redelijk goed kunnen werken. Het nadeel is dat spuitbussen een chemisch goedje zijn en dat roept bij veel mensen weerstand op. Kleefstrips zien er onsmakelijk uit en moeten daarnaast vaak vervangen worden omdat ze vol zijn of omdat de lijm is opgedroogd.

Vliegen in huis verjagen met een vliegenlamp

De meest logische, schone en effectieve oplossing om vliegen in huis te verjagen is de aanschaf van een elektrische vliegenvanger ook wel insectenlamp of vliegenlamp genoemd. Deze zijn er in alle soorten en maten maar je moet wel goed opletten welke lamp je aanschaft. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van huisvliegen dan is een klein apparaat met een 4 watt lampje absoluut niet effectief. Deze zou geschikter zijn voor een slaapkamer om muggen te vangen.

Vliegen verjagen in de tuin

In de tuin is vliegen bestrijden heel erg lastig zo niet bijna onmogelijk. De aanvoer van vliegen is buiten immers onuitputtelijk. Je kunt wel de vliegenoverlast naar een bepaald gebied verplaatsen door vliegenzakken op te hangen. Hierin bevindt zich een opgedroogd lokmiddel wat actief wordt door er water bij te schenken. Je verjaagt dan de vliegen naar de vliegenzak waardoor je zelf meer kunt genieten van je tuin. Deze zakken kunnen wel duizenden vliegen vangen. Daarnaast is een optie om een vliegenlamp te plaatsen. Deze moet dan net als de vliegenzak uit de buurt worden gehangen want je wilt de vliegen verjagen naar het apparaat en daar zelf zo min mogelijk hinder van hebben. Je doet er ook goed aan te kiezen voor een apparaat met een IP vermelding erbij. Dat geeft aan dat de vliegenvanger tegen vocht bestand is.

Elektrische vliegenmepper SK169 grijs extra krachtig

8.95
AffilinetProducts Vliegenvangers
Last update was in: 16/09/2021 12:59

Doodt bij contact muggen, vliegen, wespen en alle andere vliegende insecten. Veilig voor gebruik in en om het huis. Ongevaarlijk voor mens en huisdier. Milieuvriendelijk, Buiten bereik van kinderen houden.Deze extra krachtige elektrische vliegenmepper is voorzien van een geladen bespanningsframe....

Victor Indoor Fly Trap Vliegenval

9.05
TradetrackerProducts drogisterij.net
Last update was in: 07/02/2018 16:03

kleiner dan p groter dan De Victor en reg Binnenhuis vliegenval trekt vliegen aan

Wij zijn benieuwd naar je mening

Geef een beoordeling

Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0